Πηγή: http://iskra.gr
Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στην ενεργειακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ακραίες αριστερές ιδεολογίες» και «ιδεοληπτικές τροπολογίες», που «αυξάνουν την εξάρτηση της Ελλάδας από τη Ρωσία υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης»!
Η Μαρία Σπυράκη εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση επειδή αρνείται να προχωρήσει στον τεμαχισμό και τοξεπούλημα της ΔΕΗ (!), στοχοποιώντας προσωπικά τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζανη διότι «δεν συνεμορφώθη».
Κατέληξε δε να ζητήσει ανενδοίαστα από την Κομισιόν να παρέμβει ώστε να η κυβέρνηση να συμμορφωθεί «προς τα υποδείξεις», στην πραγματικότητα στις ορέξεις των ληστρικών ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο της ενέργειας.
Για την κυρία Σπυράκη, προφανώς, η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η ανεξάρτητη ενεργειακή και εξωτερική πολιτική της χώρας, χωρίς μονοδιάστατες εξαρτήσεις με μοναδικό γνώνονα το εθνικό και λαϊκό συμφέρον αποτελούν«ιδεοληψίες» που πρέπει να παταχθούν !
Κατά τα άλλα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της μνημονιακής λεηλασίας του λαού και του τόπουαποκρούουν μετά βδελυγμίας τις εύλογες αιτιάσεις ότι αποτελούν την Πέμπτη Φάλαγγα των δανειστών μέσα στη χώρα.
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών ολόκληρη τη σχετική τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία έχει ως εξής :
«Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σήμερα στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ, λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Aριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση και στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο την Ρωσία, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας και του αρμόδιου υπουργού Π. Λαφαζάνη.
Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;
Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗΣ (sic), η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας; Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια. Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου