ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ραντεβού στις παραλίες

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Αν και το κύριο θέμα μου είναι το μεταναστευτικό θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσω λίγο ανορθόδοξα και να αναφερθώ πρώτα σε ένα άλλο ζήτημα των τελευταίων ημερών.

Έπειτα από τις εκατομμύρια καταγγελίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, νομίζω πως είναι θέμα χρόνου η αντικατάσταση της, οπότε έχω μια θελκτική πρόταση για την αντικαταστάτρια της.

Προτείνω για τη θέση της Προέδρου της Βουλής μία εκ των Τρέμη, Χούκλη ή Κοσιώνη. Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα έχεις την εντύπωση πως ασκούν πολιτική οι δημοσιογράφοι, δηλαδή τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών, συγγνώμη, ήθελα να πω οι τίμιοι βιοπαλαιστές των ΜΜΕ.

Είχα ακούσει κάποτε για το τηλεοπτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Όταν τα ΜΜΕ περιέγραφαν τα τεράστια πλήθη που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στους πραξικοπηματίες, ως λαϊκούς πανηγυρισμούς για την ανατροπή του Τσάβεζ. Μάλλον αυτό εννοούσε η Βούλτεψη, όταν έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κάνει Βενεζουέλα.

Πάμε πρώτα μια βόλτα από το αμαρτωλό βενζινάδικο. Εκεί όπου μια κυρία ονόματι Παναγιωτίδου, αφού πρώτα συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής, στη συνέχεια ανήρτησε μια καταγγελία στο facebook.

Γελάνε και οι πέτρες με όσα γράφτηκαν από τους (νεο)φιλελέδες αυτές τις μέρες. Αρκεί να δει κάποιος τι εστί Παναγιωτίδου. Γαλάζιες φωτογραφίες, ζευγαρωμένες με χιλιάδες αναρτήσεις εμφυλιακής φρασεολογίας και εμετικά σχόλια του στυλ «να δεχθούμε όλα όσα ζητάνε οι δανειστές καθώς τόσα χρόνια κλέβαμε».

Και ενώ δεν μου αρέσει να ποινικοποιώ κάποιον με βάση τα πιστεύω του, εδώ είναι αναγκαίο καθώς η λεγάμενη λασπολόγησε με μοναδικό της οδηγό αυτά τα πιστεύω.

Βέβαια, δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι νεοδημοκράτης, είναι λιγότερο έγκριτος από έναν συριζαίο κ.ο.κ. Απλά, μπορείς να κρίνεις κάποιον από τα γραφόμενα του και τα δικά της μοιάζουν σαν εκείνα της ομάδας αλήθειας του μαλακοπίτουρα πρώην γκόμενου της Βίσση.

Η «σοβαρή» αυτή υπόθεση έχει ήδη καταρρεύσει και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τα βάλω μαζί της. Και αν δεν μου το δίνει, ε αυτό νοιώθω και αυτό θα κάνω. Όταν σε βρίζει ο κάθε παρατρεχάμενος κάνει πολιτικό σχόλιο και όταν τον βρίζω εγώ κάνω προσωπική επίθεση; Αντε μην απαντήσω καλύτερα.

Υπάρχει φυσικά μια δεύτερη πτυχή και δεν είναι άλλη από την «αδέκαστη» δημοσιογραφία. Ο τρόπος με τον οποίον σχολίασαν το γεγονός τα ΜΜΕ, τα λέει όλα. Αρκεί να το συγκρίνει κανείς με ένα άλλο γεγονός, εκείνο της απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή λίγο πριν την εκλογή ΠτΔ.

Το… «βενζινάδικο gate» χωρίς στοιχεία ή βιντεοσκόπηση παρουσιάστηκε ως σοβαρή καταγγελία, ενώ η βιντεοσκοπημένη απόπειρα δωροδοκίας ως αβάσιμος ισχυρισμός. Και κανένας δεν εστίασε στην Παναγιωτίδου (την καταγγέλλουσες) όπως εστίασε τότε στον Χαϊκάλη.

Και αυτό λέει ακόμα περισσότερα για τα ΜΜΕ, υπάρχουν κυριολεκτικά δυο μέτρα και δυο σταθμά. Μάλλον έπρεπε να ανεβάσει και ο Χαικάλης μια ανάρτηση στο facebook γιατί από ότι φαίνεται η βιντεοσκόπηση δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως στοιχείο από την «αδέκαστη» δικαιοσύνη. Οτιδήποτε απειλεί τα συμφέροντα της μιντιαρχίας/ολιγαρχίας βάλλεται με μένος και λάσπη, ενώ οτιδήποτε τα υπηρετεί προστατεύεται ως ιερό δισκοπότηρο.

Και έτσι φτάνουμε στη «μεγαλειώδη» διαδήλωση 4 ή 5.000 μεταλλωρύχων. Μια διαδήλωση που συγκέντρωσε την προσοχή και το θαυμασμό όλων των ΜΜΕ, σε ζωντανή σύνδεση. Γαμημένοι δημοσιογράφοι να στάζουν μέλι για τον εργαζόμενο κόσμο, ενώ το 2011 μιλούσαν για μερικούς εκατοντάδες αλήτες που χαλάνε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ούτε μια αναφορά τότε στα δεκάδες χημικά που έπεφταν καθημερινά σε ειρηνικές διαδηλώσεις ενώ στην καταμέτρηση του πλήθους πετσόκοβαν σαν χασάπηδες, για να μην πούμε πως δεν ασχολιόντουσαν για περισσότερο από 1 λεπτό εκτός αν υπήρχαν επεισόδια ή βανδαλισμοί.

Η δε αστυνομία προστάτης αυτής της φωσφοριζέ διαδήλωσης και κλωτσοπατινάδα στην αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Και όσο και αν προκαλούν κάποιους οι μαυροκόκκινες κουκούλες και τα στειλιάρια, λυπάμαι δεν είμαι πια 5 χρονών για να μην καταλαβαίνω τι εστί ελληνική αστυνομία, πόσο μάλλον ελληνική δημοσιογραφία.

Ειδικά όταν βλέπεις τα δυο πρωινά φασιστοπαπαγαλάκια του ΣΚΑΙ να υμνούν τη συγκέντρωση, ε αυτό είναι ανεκτίμητο. Ψέμματα, ανεκτίμητο είναι να βλέπεις των Αδωνι με κράνος δίπλα στον εργάτη. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

Με αυτά και με αυτά, κάποιοι σκέφτονται όπως τα μυαλά των δημοσιοκάφρων. Και απορούν τόσο καιρό γιατί η χώρα έπιασε πάτο. Ακόμα χειρότερα, περιμένουν από την τηλεόραση να σκεφτεί (αντί για αυτούς) όσον αφορά όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία και συνεπώς τους ίδιους. Περιμένουν από την Μελέτη ή τον Σεφερλή να λύσουν το μεταναστευτικό ή την κρίση χρέους.

Αυτό μάλλον λέει πολλά για μας αλλά δεν βαριέσαι. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να μαυρίσουμε τους Μπένυ, σκέψου πόσα θα περάσουν μέχρι να καταλάβουμε γιατί μπαίνουν εκατοντάδες/χιλιάδες κατατρεγμένοι τη μέρα στη χώρα και εγκλωβίζονται για μήνες εδώ.

Μάθαμε και το Δουβλίνο ΙΙ για να το λέμε και να δείχνουμε ψαγμένοι. ΟΚ, πρέπει να είσαι μαλάκας για να μην καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στην Ελλάδα για να πάνε σε άλλες χώρες και λόγω μιας συνθήκης στοιβάζονται στην Αμυγδαλέζα και τα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ας παραβλέψουμε ότι κανένας σχεδόν δεν αποδίδει πολιτικές ευθύνες σε όσους υπέγραψαν τέτοιες συνθήκες, κάτω τα χέρια από τους… παπανδρεϊκούς και τους καραμανλικούς.

Ας παραβλέψουμε το προφανές, πως είναι αυτονόητο να μην φυλακίζεις επ” αόριστον ανθρώπους χωρίς δίκη, με μόνη δικαιολογία ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα σου. Αυτό είναι φασισμός και δεν χρειάζεται καν να πιστεύεις σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα για να το καταλάβεις.

Αλλά δεν σου επιτρέπω να κάνεις τον Κυριάκο και να μην βλέπεις τι γίνεται γύρω σου. Ωραίες οι αοριστολογίες και οι μπουρδολογίες για το μεταναστευτικό, για τον τουρισμό, τα Δουβλίνα και για τα χαρτιά αλλά ρε πούστη μου στη Μέση Ανατολή, στο Κέρας της Αφρικής και στην αφρικανική Μεσόγειο γίνεται της πουτάνας. Οι μισοί ευρωπαικοί στρατοί ευθύνονται για τις δεκάδες συρράξεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις εκτάσεις.

Απλά, σκέψου ρε για μια φορά στη ζωή σου. Τι είναι πιθανότερο; Να διασχίσει κάποιος τη Σαχάρα ή τη Μεσόγειο; Τι είναι πιθανότερο ρε; Να κινηθεί κάποιος προς την Τουρκία ή προς την έρημο Γκόμπι και τα Ιμαλάια; Τι είναι πιθανότερο ΡΕ; Να κινηθεί κάποιος προς την Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία ή προς το Ουζμπεκιστάν, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν;

Χτίσε όσα τείχη θες αλλά τον πεινασμένο ή τον φοβισμένο δεν τον τρομάζουν. Διένυσε χιλιάδες χιλιόμετρα νηστικός και διψασμένος και θα τρομάξει από τα συρματοπλέγματα; Λίγο μυαλό ρε παιδιά.

Καλά, άμα σου πω ότι όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε το γαμημένο κέρδος, σε βλέπω για εγκεφαλικό. Εγώ θα το πω και όπου σε βγάλει.

Η μόνη λύση στο μεταναστευτικό είναι η καταπολέμηση της φτώχειας. Το ξέρεις φίλε/η ότι ξοδεύονται 2 τρισεκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο για στρατιωτικές δαπάνες; Μάντεψε πόσα χρειάζονται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, για να έχουν όλοι οι άνθρωποι βασική εκπαίδευση, καθαρό νερό και μπάνιο.

Σκέψου το, όσο σε ενημερώνω πως αυτή τη στιγμή 750 εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν μολυσμένο νερό, 800 εκατομμύρια υποσιτίζονται, 3.5 δισεκατομμύρια ζουν με λιγότερα από 2,5 δολάρια τη μέρα και 50 εκατομμύρια πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα -σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά- και βάλε το ρημάδι το μυαλό σου να σκεφτεί πόσοι από αυτούς θα ρισκάρουν να στοιβαχτούν ακόμα και σε καρυδότσουφλα για να μπουν στην Ευρώπη.

Είσαι έτοιμος να ακούσεις το νούμερο; Αυτό που σκέφτηκες είναι κοντά στα 58 δισ. ανά έτος; Ναι καλά διάβασες, 58 ΔΙΣ. Χρειάζονται λοιπόν 58 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι νερό, βασική εκπαίδευση και ανθρώπινη τουαλέτα.

Αν βάλουμε και το φαγητό στην εξίσωση, τότε σύμφωνα με την Goldman Sachs θα χρειαστούν άλλα 175 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σκέψου ξανά το νούμερο και αναρωτήσου γιατί ενώ την ίδια στιγμή που ξοδεύονται 2 τρισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε όπλα, δεν «βρίσκονται» αυτά τα 200+ δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της φτώχειας. Και σκέψου τώρα πόσο εύκολη είναι η λύση στο μεταναστευτικό και πόσες μαλακίες ακούμε κάθε μέρα ως «προτάσεις».

Κατ” εμέ, η μετανάστευση είναι ένα μέσο καταπίεσης και λειτουργεί ως… χημικό σε μια χώρα.
Δημιουργεί δικαιολογημένες εντάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, θρέφει τον ρατσισμό και τον φασισμό και διαλύει τον κοινωνικό ιστό μιας χώρας.

Αποτελεί έναν σύγχρονο δούρειο ίππο και διαιωνίζει τον επεκτατισμό, τις οικονομικές ολιγαρχίες και την καταδυνάστευση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τους διάφορους πατερούληδες.
Διαιωνίζει την ανθρώπινη εκμετάλλευση που πλουτίζει ένα μάτσο εκλεκτούς, είναι αυτό που λέμε το διαίρει και βασίλευε.

Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Μαρξ για να καταλάβεις ότι μια κοινωνία χωρίς δικαιώματα, μια κοινωνία δούλων, είναι εκείνη η κοινωνία που θα σκύψει το κεφάλι για μεροκάματα 5 ευρώ και συνθήκες εργασίας που θυμίζουν άλλες εποχές.

Γιατί αν η οικογένεια σου έχει να φάει, δεν πας να δουλέψεις για 5 ευρώ.

Όλα γίνονται για να προφυλαχθούν τα προνόμια της παγκόσμιας ολιγαρχίας.

Κατάλαβες σε τι κόσμο ζεις ή ούτε τώρα; Κατάλαβες έστω τον ρόλο του χρέους ή τζάμπα κούρασα τον πιτσιρίκο με αυτό το κείμενο;

Όσον αφορά λοιπόν το μεταναστευτικό, θεωρώ ότι είναι εξίσου λάθος να δώσεις χαρτιά σε όλους, με το να τους κρατάς επ” αόριστον και να τους απελαύνεις. Τίποτα από τα δυο δεν είναι βιώσιμη λύση.
Τουλάχιστον, αν δεν υπάρχει η κοινωνική βούληση για μια πραγματική λύση, να μην μετατρέπεις τη χώρα εισόδου σε αποθήκη ψυχών.

Η ενωμένη Ευρώπη να πάψει να είναι ενωμένη μόνο εκεί που τη συμφέρει, αλλιώς να πάψει να είναι ενωμένη γιατί πολύ κράτησε αυτό το συνονθύλευμα με τα κατουρημένα κομφετί. Δεν θα κρατήσει για πολύ η λύση να τα πετάμε όλα κάτω από το χαλάκι.

Αντί να στείλω δυο κείμενα ασχολήθηκα με δυο ζητήματα σε ένα, νοικοκυρεμένα.Και τώρα που έφτιαξε ο καιρός θα δοκιμάσω να το κάνω όπως ο πιτσιρίκος.

Ούτως ή άλλως τον Ιούνιο χρεοκοπούμε, αφού το λέει ο Εισαγγελάτος και ο Σόιμπλε έτσι θα “ναι, οπότε καλύτερα να σε βρει στην παραλία παρά σε ένα διαμέρισμα 5Χ5.

Εγώ τουλάχιστον θα πάω να αλατίσω την κορμάρα μου στα νερά που διασχίζουν χιλιάδες ψυχές καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο.

Οι υπόλοιποι φάτε Financial Times, Bild και Spiegel, για να γεράσετε πριν την ώρα σας.

Έτσι θα βοηθήσετε και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Να δω πόσα χρόνια θα σας πάρει για να καταλάβετε πού πάνε τα λεφτά σας.

Ραντεβού στις θεάρεστες παραλίες της ελληνικής επικράτειας.

Με εκτίμηση
Άρης

(Αγαπητέ Άρη, ωραία τα έγραψες. Θα τα πούμε στις παραλίες. Εκεί που κανείς δεν ενοχλεί τον άλλον και κανείς δεν νοιάζεται αν είσαι φτωχός ή πλούσιος. Να είσαι καλά.)
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου