ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι φάρσες της ιστορίας

Δημήτρης Τρίμης

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τον αστυνομικό Κορκονέα και την πολυήμερη πανελλαδική εξέγερση της νεολαίας, κι ενώ ο πρωθυπουργός είχε βγεί πανικόβλητος από το κάδρο -και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος προσπαθούσε να «κατεβάσει την ένταση», χωρίς να καταργήσει το Σύνταγμα (όπως του ζητούσαν στο υπουργικό συμβούλιο εκπρόσωποι του βαθέως παρακράτους και τμήματα της Δεξιάς πολυκατοικίας) για να αποφευχθούν νέα θύματα και ακόμα βιαιότερες συγκρούσεις-, ένα σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή: Να απομονωθεί πολιτικά, να προβοκαριστεί από στημένα παπαγαλάκια και νταήδες των τηλεπαραθύρων, ώστε να εξοντωθεί ηθικά οποιοσδήποτε μιλάει για «πραγματική εξέγερση» της νεολαίας και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑκαι ο τότε επικεφαλής του, Αλέκος Αλαβάνος.

Οργανωμένοι οι εγγυητές της καθεστηκυίας τάξεως (που λίγους μήνες αργότερα χρεοκόπησαν τη χώρα με τις μίζες, τη γενικευμένη διαφθορά, τη διαπλοκή και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές τους) πέσανε να φάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλαβάνο επειδή αντιλήφθηκαν και μίλησαν με ειλικρίνεια στα ΜΜΕ για τις κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές αιτίες αυτής της έκρηξης.

Σύμφωνα με τους απολογισμούς των τεχνικών της εξουσίας, τις οποίες ως φαίνεται έχει υιοθετήσει και η σημερινή ηγεσία της συγκυβέρνησης και της σκληρής Σαμαρικής δεξιάς, η τακτική τους θεωρείται αποτελεσματική, εφόσον βεβαίως είχε εξασφαλίσει και τις …συνεπείς πλάτες του ΚΚΕ. Μην ξεχνάτε ότι πρώτη η κ. Παπαρήγα καταδίκασε τη νεολαιίστικη εξέγερση και είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» ενώ προφανώς …είδε (κι αυτή) «προβοκάτορες υποκινούμενους από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας»: Η νέα βάρβαρη, εύχομαι να είναι, φάρσα που ετοιμάζουν, βασίζεται στην παλιά μεθόδευση: Και τη νεολαία προδίδεις και τρομοκρατείς -δίχως καν να της προσφέρεις κάποια έστω και θεωρητική προοπτική- και τη δυναμική της Αριστεράς σταματάς, με το ένα αυταρχικό μέτρο να ακολουθεί το άλλο.

Διότι -σου λένε- δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τον Δεκέμβριο 2008 είχε φτάσει στο 15% και λίγους μήνες μετά στις ευροεκλογές του Ιουνίου 2009 έλαβε 4,70%, ο.ε.δ. Αφήστε που λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπήρχε η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι θα «χάσουμε τις καταθέσεις και τα σπίτια μας και θα γίνουμε Βόρεια Κορέα»…

Κατά τη γνώμη μου αυτές τις ώρες τα γενικά επιτελεία του βαθέος κράτους και της Δεξιάς όλων των αποχρώσεων, (από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τους βολεμένους μεσοαστούς, τους κεντρώους του χρηματιστηρίου και της παραοικονομίας, τους «τιμημένους ένστολους», έως τους υπερπατριώτες με τις off-shore, τις Ρίζες και τους «σοβαρούς» της Χρυσής Αυγής), φλερτάρουν με την ιδέα μιας νικηφόρας, για τα συμφεροντά τους, επανάληψης της ιστορίας του Δεκέμβρη του 2008.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά, όταν άνθρωποι σαν τον αντικομφορμιστή νέο συγγραφέα και μέλος του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ Θανάση Χειμωνά, φτάνουν στο σημείο να γράφουν ότι «τον Ρωμανό τον χρησιμοποιούν κάποιοι που ονειρεύονται να αιματοκυλίσουν την χώρα (οι οποίοι φυσικά και αδιαφορούν για το αν ο ίδιος θα επιζήσει ή όχι)». Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε δημοσιεύματα και καφενειακές «πληροφορίες» και του κάθε Τράγκα, Βελόπουλου, Πλεύρη, Ντινόπουλου ή Αδωνι ότι οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θέλουν να ρίξουν με τους κουκουλοφόρους τον εθνικά υπερήφανο Σαμαρά, όπως και το 2008 θέλανε να ρίξουν τον εθνικά υπερήφανο Κώστα Καραμανλή διότι τα έβρισκε με το φυσικό αέριο του «δικού μας» Πούτιν!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου