ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Καμένη γη» αφήνουν πίσω τους Σαμαράς – Βενιζέλος

-Ο μακρύς κατάλογος της φτώχειας, της δυστυχίας και της απόγνωσης -Δείτε πώς κατάφεραν να οδηγήσουν τους Έλληνες στη ανέχεια
Εδώ και αρκετό καιρό ο ελληνικός λαός δεν δείχνει να συμμερίζεται καθόλου την ευφορία της ελληνικής κυβέρνησης... για τις δήθεν επιτυχίες της.
Πνιγμένοι από τα χρέη, αδύναμοι να πληρώσουν τα συνεχή χαράτσια που τους επιβάλουν με το έτσι θέλω και με την αβεβαιότητα να τους πλημμυρίζει, οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στη δικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου και δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν τους πιστεύουν πια...
Με τις εκλογές να είναι πλέον προ των πυλών, είναι απορίας άξιο πώς θα μπορέσουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης να βγουν ξανά στο δρόμο και να ζητήσουν από τους πολίτες την ψήφο τους.
Πώς θα μιλήσουν στους ανέργους για succsess story; Πώς θα πουν στους μισθωτούς ότι η χώρα γυρίζει σελίδα όταν τους έχουν κόψει μεγάλο μέρος των αποδοχών τους; Τι θα πουν στους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους;
Το περίφημο succsess story δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα μιας «άγριας» πολιτικής περικοπών, που έριξε τους Έλληνες στη φτώχεια και προκάλεσε κατάρρευση των επενδύσεων στη χώρα.
Οι Έλληνες απώλεσαν το 40% των εισοδημάτων τους, πρόκειται για μια δραματική εξέλιξη που όμοιά της δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης.
Εδώ και πέντε χρόνια και αφού πέρασαν 4 πρωθυπουργοί (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Πικραμμένος και Σαμαράς) μας ζητούν να βάλουμε πλάτη... για τη σωτηρία της χώρας, όπως λένε! Ο ελληνικός λαός είπε “ναι”, έσκυψε το κεφάλι και έβαλε πλάτη δίνοντας από το υστέρημά του για τη σωτηρία της πατρίδας. Τελικά όμως, πού πήγαν τα χρήματά του;
Οι πόροι από τα ταμεία στήριξης δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Το 94% του ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ διοχετεύτηκε στους επενδυτές και στις τράπεζες. Δηλαδή, με αυτά τα χρήματα δεν στηρίξαμε τις ελληνικές συντάξεις, το ταμείο ανεργίας, δεν έγιναν επενδύσεις στη χώρα, αλλά πήγαν σε πλούσιους επενδυτές -που μέχρι τότε έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας για τους υψηλούς τόκους από την Ελλάδα- για να καλύψουν στην ουσία τις απώλειές τους. Με λίγα λόγια, η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα δεν ήταν για τους ανθρώπους αλλά για τις τράπεζες!
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φεύγει και αφήνει πίσω της “καμμένη γη”!
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα... κατορθώματα της δικομματικής:
  • Ανεργία. Πρωταθλήτρια η Ελλάδα με ποσοστό που ξεπερνά το 28%, δηλαδή περίπου 1.300.000 άνεργοι.
  • Ένας στους τρεις εργαζόμενους με μισθό 300 ευρώ το μήνα.
  • Μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά 962.400 πολίτες αναζητούν δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο. Αποτελούν το 74,4% του συνόλου των ανέργων.
  • Περισσότερα από 200.000 κατασχετήρια – είναι η πρώτη δόση – για οφειλές προς το δημόσιο που θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα.
  • Τουλάχιστον 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές – το 61% χρωστάει μέχρι 10.000 ευρώ ενώ 300.000 είναι ανασφάλιστοι.
  • Περισσότερα από 300.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις. Μόνο στο λιανεμπόριο έκλεισαν 3.500 καταστήματα από το 2010 μέχρι το 2013.
  • Τουλάχιστον 20.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέος γύρω στα 10.000 ευρώ που παραδίδονται από τη ΔΕΗ στις εισπρακτικές εταιρείες.
  • “Βούλιαξαν” οι τιμές των κατοικιών, ενώ 250.000 ακίνητα είναι στα αζήτητα.
  • Το 31% των νοικοκυριών μείωσε τις δαπάνες και το πρώτο που έκοψε ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος από τον μακρύ κατάλογο της φτώχειας, της δυστυχίας και της απόγνωσης που έχουν οδηγήσεις περισσότερους από 4.000 Έλληνες στην αυτοκτονία.
Έχοντας στα χαρτοφυλάκιά τους αυτά τα ατράνταχτα και αδιάψευστα στοιχεία οι πολιτευτές της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα ζητώντας ψήφο από τους πολίτες.
Καλώς να ορίσουν...
 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου