ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ «ΑΠΟΒΑΣΗΣ» ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

agrotes-sto-ypourgeioΗ πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα «ανήκει» πλέον στην «ιστορία», την οποία όπως συνήθως βιάζονται να «γράψουν» οι πάσης φύσεως μπιστικοί της εξουσίας.

 

Δεν είναι δύσκολο κατ’ αρχήν να εντοπιστεί και μάλιστα δίχως κάποια επίπονη προσπάθεια, το γεγονός ότι το σύνολο των ΜΜΕ παρουσίασαν την συγκεκριμένη κινητοποίηση των αγροτών με μια εμφανή πρόθεση διόγκωσής της.

 

Ενδεικτικά παραθέτουμε «ρεπορτάζ» από την ιστοσελίδα newsit στις 12-2-2015:

 

«- 3.000 Κρητικοί αγρότες θα δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις της Αθήνας
– Με 30 τρακτέρ και περισσότερα από 100 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από Ισθμό οι αγρότες της Πελοποννήσου
– Ξεκίνησαν με 20 τρακτέρ οι αγρότες από τη Νίκαια στις 04:00
– Περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές αναμένονται στο Σύνταγμα
– Δεν θέλουμε επεισόδια, εμείς έχουμε μάθει να δημιουργούμε, όχι να γκρεμίζουμε το μήνυμα των αγροτών».

 

«Ογκώδης διαδήλωση», «μεγαλειώδης συγκέντρωση», «πολιορκία του Συντάγματος» και άλλα επικολυρικά γράφτηκαν για μια κινητοποίηση στην οποία οι συμμετέχοντες μαζί με τις «εφεδρείες» του ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα οργανωμένα μπλόκα διαδηλωτών δεν μπόρεσαν να φτάσουν τους 10.000 διαδηλωτές. Φυσικά και δεν μας ενδιαφέρει να υποκλιθούμε στην λεγόμενη μαζικότητα αναγνωρίζοντάς την σαν τον απαραίτητο εκείνο όρο, που διασφαλίζει κατά τους κινηματίες, αλλά και εν γένει τους κομματικούς την αγωνιστικότητα των κινητοποιούμενων. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρούμε ως αποτυχημένη μια διαδήλωση μετρώντας «κεφάλια». Το γεγονός που εντοπίζουμε όμως, δηλαδή η υπερβολική διόγκωση του αριθμού των συμμετεχόντων σχετίζεται από τα ίδια ΜΜΕ, που μας έχουν συνηθίσει στην αντίθετη αντιμετώπιση είναι προφανές ότι έχει σαν αφετηρία συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες, παζάρια και διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη (πολιτικοί συσχετισμοί, «αδειοδότηση» καναλιών κ.ά.).

 

Επίσης, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι αντίθετα μ’ ότι συμβαίνει συνήθως, εδώ προβλήθηκε η ενότητα των κινητοποιούμενων, την οποία οι μοναδικοί (sic!!!), που την διατάραξαν ήταν οι «δράκοι», δηλαδή ορισμένοι λέει καθοδηγούμενοι χρυσαυγίτες… Σε παρέμβασή του μάλιστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απέδωσε τις συγκρούσεις έξω από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και στο Χαϊδάρι στη δράση «ακροδεξιών-χρυσαυγίτικων στοιχείων, που προσπαθούν να παρασύρουν τους απλούς αγρότες, οι οποίοι έχουν τις διεκδικήσεις τους».

 

Η καθεστωτική προπαγάνδα έμοιαζε να κορυφώνεται με την θριαμβευτική σύλληψη ενός χρυσαυγίτη (πρώην, κατά δήλωσή του), που συμμετείχε στο σπάσιμο του περιπολικού στο Χαϊδάρι, ενώ όλα τα σχετικά πλάνα έδειχναν πλήθος «παρασυρμένων» αγροτών να στηρίζει την συγκεκριμένη δράση, όχι βέβαια επειδή υποστήριζε ή γνώριζε την ταυτότητα του «δράκου», αλλά επειδή εμφανώς συμφωνούσε με την πρακτική.

 

Όσο για τα γεγονότα έξω από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης εδώ το ψεύδος μοιάζει με ελέφαντα, που οι προπαγανδιστές θέλουν να εμφανίσουν ως ακρίδα. Εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη «παρασυρμένοι» και αυτοί από τους χρυσαυγίτες συμμετείχαν ή στήριζαν τις επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις και στο σπάσιμο των παραθύρων του υπουργείου μέχρι και τον τέταρτο όροφο, σε μια περιοχή που γρήγορα έγινε πεδίο μάχης με φωτιές, δακρυγόνα, σπασμένα πεζοδρόμια και πετροπόλεμο, ενώ υπήρξαν και δέκα τραυματίες αστυνομικοί.

 

Τα συχαρίκια για την «τάξη και την περιφρούρηση» (με τα ΚΝΑΤ στην συνήθη διατεταγμένη υπηρεσία της ροπαλοφόρου ΟΠΛΑ) που βασίλεψε στην συγκέντρωση του Συντάγματος έσπευσαν, βέβαια, να αποδώσουν στους συνήθεις δικαιούχους, εφημερίδες, όπως το Βήμα και η Καθημερινή:

 

Έτσι «Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, παρέμεινε συνεπής όσον αφορά τις δεσμεύσεις του για την περιφρούρηση της πορείας και τη συμβολική παρουσία τρακτέρ». Ένας Μπούτας βγαλμένος πραγματικά από τα «παλιά» να αγκαλιάζει όσους επέστρεψαν, συγκινημένος μέχρι εκεί που δεν πήγαινε, να τους αποκαλεί «ήρωες», ενώ κατά πόδας αυτή η ανεξάντλητη μορφή ο Κουτσούμπας (Αλήθεια! Σε εκείνη την πολύωρη συζήτηση με τον Τσίπρα, προ ημερών, τί να ειπώθηκε, άραγε;) να επαναλαμβάνει ρομποτικά «εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» σε κάθε του εμφάνιση στα ΜΜΕ…

 

Μόνο που «όσο και να διαβάζει η αλεπού τα φιρμάνια της το πετσί της πάει στο παζάρι»…

 

Όπως υποστήριξαν, πριν την συγκεκριμένη κινητοποίηση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη των συντονιστικών σε Προμαχώνα και Τέμπη, Στέργιος Λίτος και Παναγιώτης Καλογιάννης, «η απόφαση της Νίκαιας για κάθοδο στην Αθήνα είναι ξεπούλημα του αγώνα που κάνουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες τώρα. Έχουμε έτοιμες τις αντιπροτάσεις μας. Ας μαζέψει ο πρωθυπουργός τις προσβολές που δεχτήκαμε από τους υπουργούς του (φοροφυγάδες-ακροδεξιά στοιχεία) και τότε θα συζητήσουμε από μηδενική βάση».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που παραβρέθηκαν και στη συνάντηση της Νίκαιας, σε επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν την ανησυχία ότι με την κάθοδο στην Αθήνα «θα ξεφουσκώσει» ο αγώνας των αγροτών, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμαναν ότι «καταθέτουν ως αντιπρόταση, αυτή η κίνηση να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη)».

 

Μ’ άλλα λόγια τα περί ουσιαστικής «ενότητας» των αγροτών είναι απλά κουραφέξαλα.

 

Το σάλπισμα για υποχώρηση σύμφωνα με τους συγκεκριμένους έχει ήδη δοθεί και η συγκεκριμένη κινητοποίηση εντάχθηκε από τα ελεγχόμενα μπλόκα του ΚΚΕ, όχι σε μια προοπτική κλιμάκωσης αλλά της σταδιακής απεμπλοκής, αφού έχουν αποκομισθεί τα αναμενόμενα πολιτικά κέρδη χωρίς να χαθεί ο έλεγχος.

 

Στην κατεύθυνση αυτή εντός του Κοινοβουλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαμήνυσε ότι στη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, η οποία, όπως τόνισε, «θα γίνει σύντομα», θα υπάρξουν βελτιώσεις όσον αφορά στο φορολογικό αλλά και το ασφαλιστικό για τους αγρότες. «Σε αυτήν τη συνάντηση θα απαντηθούν και θα λειανθούν πολλές από τις επιπτώσεις για τους αγρότες από τα προαπαιτούμενα», είπε, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με διαρροές στους δημοσιογράφους η κυβέρνηση υπόσχεται ότι και ο ΟΓΑ θα παραμείνει ανεξάρτητο ταμείο για τους αγρότες, ενώ θα αποσυνδεθεί το προνοιακό του τμήμα για κάποια μεταβατική περίοδο.

 

Βέβαια, όπως συνήθως, μένει να αποδειχθεί, στο τέλος, αν πράγματι «κάποιοι» λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

https://anhsyxia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου