ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τσου ρε Κούλη


Γράφει ο Καρτέσιος     

Καλά, εντάξει τώρα, ο Κούλης είναι γνωστός σε όλους, δε χρειάζεται να εκπλησσόμαστε. Απλώς μερικές φορές καταφέρνει να ξεπερνά ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πραγματική απόλαυση.

Βγήκε, λοιπόν, ο Κούλης και δήλωσε σχετικά με το ασφαλιστικό ότι «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς». Βρε τον Κούλη, βρε τον Κουλάκο! Μήπως ζήτησε ποτέ ως υπουργός του Σαμαρά να αποσυρθούν τα μνημόνια «προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» και δεν το θυμόμαστε; Φυσικά και όχι. Το αντίθετο έκανε πάντα. Συνηγορούσε, ψήφιζε και εφάρμοζε νόμους που απέκλειαν τον διάλογο, εκμηδένιζαν την ύπαρξη των κοινωνικών φορέων και αύξαναν την ένταση.

Βγήκε ο Κούλης και δήλωσε πως «είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα». Ρε τον κούλη* των Γερμανών και της Siemens που ως υπουργός και βουλευτής γελούσε ειρωνικά με την κοινωνία η οποία αγανακτούσε απέναντι στις προτάσεις της δικής του κυβέρνησης και παραδεχόταν με απόλαυση ότι όντως είναι προτάσεις των δανειστών που πρέπει να εφαρμοσθούν άσχετα με το πόσα θύματα θα υπάρξουν.

Ρε τον Κούλη τον αθεόφοβο, τον ελάχιστο και πολιτικά ατάλαντο που τώρα ενδιαφέρεται για την «υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα»! Είναι και θρασύς ο κούλης των Γερμανών και της Siemens. Και μάλιστα έχει τη θρασύτητα εκείνη που πηγάζει από την άγνοια της ανοησίας του.

Ας μας πει ποιο πρόβλημα έλυσαν τα δύο πρώτα γαμημένα μνημόνια; Ποια υπόσταση ποιων επαγγελματικών κλάδων υπερασπίστηκαν τα δύο πρώτα αγοροκτόνα μνημόνια που γέμισαν την Ελλάδα με λουκέτα, απολύσεις και αυτοκτονίες; Ο κούλης των Γερμανών υπερασπίστηκε όμως αυτά τα μνημόνια με πάθος και βάφτιζε απαραίτητη και δικαιολογημένη την καταστροφή.

Ρε τον κούλη των Γερμανών και της Siemens που σε λίγο θα μας βγει κι από τα αριστερά εκφράζοντας τη θλίψη του για τις μειωμένες συντάξεις, τους μακροχρόνια ανέργους και τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Ο κούλης ρε σεις, που έκανε αντιπρόεδρο τον άνθρωπο που διέλυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας και εναντιωνόταν στην ύπαρξη οποιασδήποτε κοινωνικής δομής.

Αυτός ο κούλης των Γερμανών, της Siemens, των μνημονίων, των τραπεζών πάνω απ’ όλα, των βιομηχάνων, που τον υμνούν κάθε μέρα τα Μπομπολέικα, Ψυχαρικά και Αλαφουζικά ΜΜΕ, που σιωπούσε στα σκάνδαλα των υπουργών, που δε γνώριζε τίποτα για μίζες και προμήθειες, που έκανε την πάπια μπροστά σε όλο το φαγοπότι του δημόσιου χρήματος, νοιάστηκε ξαφνικά για το τι θέλει η κοινωνία! Κούλη μου, η κοινωνία στο δημοψήφισμα ήθελε «όχι», εσύ γιατί τσίριζες υπέρ του «ναι»; Ήταν άλλη κοινωνία εκείνη; Ήσουν άλλος εσύ;

Η κοινωνία του κούλη των Γερμανών και της Siemens δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική κοινωνία. Ούτε με την πλειοψηφία. Ούτε με την αγωνία της επιβίωσης που γιγάντωσαν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε και στήριζε. Η κοινωνία του κούλη είναι τραπεζικά και εργολαβικά συμφέροντα. Είναι το μοίρασμα της Υγείας και της Παιδείας στα χέρια ολίγων και εκλεκτών. Είναι μια φάρα αχόρταγων η κοινωνία του κούλη.

Κι όσοι μέσα στη ξιπασιά τους τονίζουν ότι ένα από τα προτερήματα του κούλη είναι το πτυχίο από το Χάρβαρντ, καλό είναι να θυμούνται επίσης ότι από το Χάρβαρντ αποφοίτησε και ο George W. Bush που έμεινε στην ιστορία ως ο πλέον γελοίος και αντιπαθής πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ οι αμερικανοί ακόμη γελάνε με τα bushisms.

Ναι, ο κούλης θα μπορούσε να απαιτεί την απόσυρση του ασφαλιστικού μόνο στην περίπτωση που είχε να προτείνει κάτι καλύτερο. Πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν έχει κάτι ευνοϊκό στο μυαλό του για τους εργαζόμενους, αλλά η σκέψη του είναι πως με βάση τον πατέρα του θα ανεβάσει το προσδόκιμο ζωής στα 90, άρα τα 80 θα είναι μια καλή ηλικία για να βγει κάποιος στη σύνταξη. Οπότε, τσου ρε κούλη των Γερμανών και της Siemens. Και μόνο ότι πιστεύει πως μπορεί να παρουσιάζεται ο ίδιος ως εναλλακτική λύση και σωτήρας είναι ενδεικτικό της χαζοχαρούμενης και πάντα επικίνδυνης ευφορίας του μητσοτακέικου.

* Το «κούλης» χρησιμοποιείται με τη σημασία της ινδικής καταγωγής αγγλική λέξη coolie που σημαίνει σκλάβος (των Γερμανών και της Siemens, στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου