ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πόσο Charlie είναι ο Αντώνης;...

"Καλά θα κάνει ο κ. Σαμαράς να μείνει στην Αθήνα και να αφήσει την ιδέα του ταξιδιού στο Παρίσι, αλλιώς η παρουσία του εκεί θα είναι πρόκληση στη μνήμη των θυμάτων"...
Υποκρισία και θράσος είναι δύο λέξεις που ταιριάζουν στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παραστεί αύριο στη μεγάλη Πορεία Ενότητας που θα γίνει στο Παρίσι για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας τουΤύπου, αλλά...

και κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.

Στην πορεία δεν θα συμμετάσχει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν, η οποία την κατήγγειλε ως «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμό» εκ μέρους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και της δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.

Φυσικά η κυρία Λεπέν είναι περισσότερο ειλικρινής από τον απερχόμενο Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τις τελευταίες μέρες από το φράχτη του Έβρου και αλλού σπέρνει το ρατσιστικό δηλητήριο και καταπατά βάναυσα τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες. Παρότι ενστερνίζεται τις απόψεις της Λεπέν και του Μιχαλολιάκου στο μεταναστευτικό, θέμα για το οποίο, μέσω του Τάκη Μπαλτάκου, συντόνιζε την κυβερνητική κοινοβουλευτική δράση με τη Χρυσή Αυγή, τώρα θα πάει στο Παρίσι για να χύσει κροκοδείλια δάκρυα.

Ο ρατσισμός γιγαντώθηκε από την κρίση, μετατρέποντας τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Στη θεωρία αυτή έχει ποντάρει συστηματικά η παρούσα κυβέρνηση, παρά τις υποκριτικές «επιφυλάξεις» του ΠΑΣΟΚ. Η ανοχή που έδειξε η κυβέρνηση Σαμαρά στους ναζιστές της Χ.Α μέχρι που αυτή άρχισε να αυτονομείται και να προκαλεί το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα είναι χαρακτηριστική. Δεκάδες μετανάστες θύματα των ναζιστικών συμμοριών, χωρίς ποτέ να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση ή η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί πλέον από την Ιστορία.

Καλά θα κάνει ο κ. Σαμαράς να μείνει στην Αθήνα και να αφήσει την ιδέα του ταξιδιού στο Παρίσι, αλλιώς η παρουσία του εκεί θα είναι πρόκληση στη μνήμη των θυμάτων.

Όσο για την ελευθερία του Τύπου; Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συνθηκολογήσει άνευ όρων με τη διαπλοκή των μιντιαρχών, οι οποίοι έχουν αλώσει κάθε έννοια ανεξάρτητης ενημέρωσης. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για την «περιποίηση» που έχουν επιφυλάξει μέχρι σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στους φωτορεπόρτερ και στην είδηση.

Ουαί υμίν γραμματείς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου