ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Γιατί στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά

Πυρ και μανία είναι ο Αντώνης Σαμαράς τις τελευταίες ώρες, καθώς όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αλλά και πολλές δεξιές ιστοσελίδες τον κατηγορούν για μετατροπή της Νέα Δημοκρατίας σε ΠΟΛΑΝ και για διαστρέβλωση των ιστορικών δομών της παράταξής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρθηκε σαν πραγματικός αλήτης την ημέρα της παράδοσης της πρωθυπουργίας στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά την πολιτική ορκωμοσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή στην Μαρία Σπυράκη να ανακοινώσει ότι ένας άθεος παραβίασε τους πατροπαράδοτους κανόνες της ορθοδοξίας και του έθνους, ενώ το ίδιο απόγευμα έστειλε τον γραμματέα του να υποδεχθεί τον Τσίπρα αντί να κάνει αυτό που έκαναν όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας στη σύγχρονη ιστορία της. Να πάει στο Μαξίμου, να του πει μέσα από τα δόντια «καλή τύχη», και να σηκωθεί να φύγει.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος που τέλειωσε το Κολέγιο των Αθηνών, σπούδασε στις ΗΠΑ, μιλάει αρκετές ξένες γλώσσες και ξέρει να ξεχωρίζει ποιο είναι το κουταλάκι για το γλυκό και ποιο για τον καφέ. Όμως ταυτόχρονα είναι ένας πολιτικός που φανερώνει το κόμπλεξ ανωτερότητας που νιώθει μπροστά σε ανθρώπους σαν τον Τσίπρα του δημόσιου σχολείου, τον οποίο θεωρεί ξεκάθαρα κατώτερό του.

Η απόφασή του να παραβιάσει το άτυπο εθιμοτυπικό της παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού από όλους τους δηλωμένους δεξιούς δημοσιογράφους αλλά και από πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία θεώρησαν ότι η στάση του δεν ανταποκρίνεται στο ήθος της παράταξης.

Βέβαια, δεν είναι μόνο ο Σαμαράς αυτός που διαμορφώνει τα ακροδεξιά ήθη κι έθιμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η συνιστώσα του ΛΑΟΣ –Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης- μαζί με την Σοφία Βούλτεψη και τα χαρτιά υγείας της, αποτέλεσαν για μήνες την πιο δυνατή φωνή της παράταξης σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές όπου δημοσιογράφοι και συνομιλητές της Σοφίας Βούλτεψη τής έκαναν πλάκα όποτε την άκουγαν να λέει για Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Τσάβεζ και κωλόχαρτα, με την ίδια να μην καταλαβαίνει καν πως την έχουν πάρει όλοι στο ψιλό.

Χαρακτηριστικό του πανικού της Νέας ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά, είναι η αντίδραση της την ημέρα του ορισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν έφτασαν στο σημείο να εκδίδουν ανακοίνωση αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ επειδή διάβασαν σε κείμενο του Νίκου Ζαχαριάδη ότι κάποιος από την ΝΔ έσκισε ένα κομμάτι από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Ελλάς Ευγνωμονούσα», ενώ παράλληλα άφησε πίσω του ηλεκτρικά καντήλια κι ένα σύνθημα «This is MESINIAAA» γραμμένο με μαρκαδόρο σε μια πόρτα της τουαλέτας. Στο ίδιο κείμενο ο συντάκτης έγραψε στο τέλος του ότι τρολάρει, όμως η ομάδα αλήθειας του Γιώργου Μουρούτη δεν το διάβασε ολόκληρο.

Η μετεκλογική κατάντια της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από τις δηλώσεις του ίδιου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το βράδυ της ήττας του, όταν πήρε μαζί του στο Ζάππειο μερικούς κλακαδόρους οι οποίοι φώναζαν μπροστά σε 870 ξένους δημοσιογράφους από 45 διεθνή δίκτυα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς», κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ΝΔ θα είναι ο συνεπώνυμος του μακρυμάλλης γκολτζής, Γιώργος.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημέρων, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακούει κουβέντα για διαδοχή καθώς πιστεύει ότι το να πάρει μόλις 2% λιγότερο από τις εκλογές του 2012 -παρά το γεγονός ότι ξέσκισε περισσότερα από 6 εκατομμύρια πολίτες- είναι κατόρθωμα. Άποψη την οποία εξέφρασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, επανεκλεγείς στην Β’ Αθήνας με 13.796 ψήφους ηλιθίων.

Το συμπέρασμα μετά από όλο αυτό είναι απλό. Η Νέα Δημοκρατία έστριψε ακροδεξιά και στο τέλος τής έστριψε. Κι αν παραμείνει στο τιμόνι της ο Αντώνης Σαμαράς, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός το οποίο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, γι’ αυτό και στηρίζω με χίλια τον Σαμαρά κι εύχομαι να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ως τα βαθιά του γεράματα.
polyfimoss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου