ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η χούντα του συστήματος είναι εδώ

Του Γιώργου Δελαστίκ,
Tην προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπονοεί σαφέστατα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ...εκτός νομιμότητας! Αυτή την εβδομάδα στόχο έβαλε το ΚΚΕ.
Έστειλε τα ΜΑΤ να πλακώσουν στο ξύλο... δεκάδες συνδικαλιστές του που θέλησαν να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προκλητικά απεφάνθη ότι οι συντάξεις είναι ... «αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος»! Σαν να μην έφτανε το ότι τους έδειραν, τους «τσουβάλιασαν» και τους πήγαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας, απ' όπου την άλλη μέρα τους πήγαν στα δικαστήρια!
Μπορεί η δίκη να αναβλήθηκε για να γίνουν οι σχετικές πολιτικές συνεννοήσεις και να εκτονωθεί η ένταση, αλλά οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν φανερές. Όχι μόνο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που με το 27% απειλεί να της φάει την εξουσία, αλλά και εναντίον του ΚΚΕ του 4,5% που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οργανώνει κάποια λαϊκή διαμαρτυρία.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Σαμαράς, υπό την ηγεσία του οποίου η ΝΔ σημείωσε τα δύο χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα της ιστορίας της αλλά αυτός έγινε πρωθυπουργός χάρη στην υπόδικη συμμορία του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφέστατο: φιλοδοξεί να συντρίψει όλη την Αριστερά, κάθε συνιστώσα της, μετριοπαθή, δογματική, γραφειοκρατική, δεξιόστροφη ή ριζοσπαστική. Όλη την Αριστερά στο σύνολο της.
Το μέλλον διαγράφεται πολύ ζοφερό, αν τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις εξακολουθήσουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που απειλεί την Αριστερά στην Ελλάδα από τη χούντα του συστήματος. Πόσω μάλλον που αυτές οι εξελίξεις σημειώνονται στο πλαίσιο μιας σαφώς διαγραφόμενης διολίσθησης του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος σε ολοένα και πιο αυταρχικές μορφές δράσης, στην υιοθέτηση ολοκληρωτικών δομών και θεσμών διακυβέρνησης.
Αυτή τη μετάλλαξη του πολιτεύματος ήρθε να υπενθυμίσει με «φολκλορικά» τρόπο η κηδεία του αδίστακτου δολοφόνου Ντερτιλή, του φασιστικού καθάρματος που είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια για τη δολοφονία με πυροβολισμό στο κεφάλι του 20χρονου Μιχάλη Μυρονιάννη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. 
Επικήδειο εκφώνησε ένα άλλο φασιστικό κτήνος, ο αρχιβασανιστής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος. Από κοντά και ο ακροδεξιός Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος τοποθέτησε το δολοφόνο Ντερτιλή στο ...«πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων, από κοινού με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη»!!! Παρόντες φυσικά βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Καμιά ανακοίνωση του κατά τα άλλα λαλίστατου εκπροσώπου της κυβέρνησης - και πώς να υπάρχει άλλωστε έστω και φραστική καταδίκη της χούντας από την κυβέρνηση της Δεξιάς, αφού το αίμα νερό δεν γίνεται και όλο το χουντικό σκυλολόι των προδοτών και πρακτόρων των ΗΠΑ ήταν σαρξ εκ της σαρκός της ελληνικής Δεξιάς.
Παλιές ιστορίες αυτές. Μόνο που ο Σαμαράς και οι δικοί του σήμερα είναι «γερμανοτσολιάδες», γύρισαν στην παράδοση της κυβέρνησης Τσολάκογλου - δηλαδή πήγαν ακόμη πιο παλιά! Η πολιτική ουσία όμως δεν βρίσκεται στο ποιοι είναι και τι κάνουν αυτοί, αλλά το αν μπορεί και πώς η Αριστερά να πρωτοστατήσει στην ανατροπή των κατάπτυστων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και στην απαλλαγή του λαού μας και της χώρας από τον ευρωγερμανικό ζυγό του Μνημονίου.
Όσο παραμένει στην εξουσία, η κυβέρνηση των Κουίσλινγκ θα αποθρασύνεται όλο και περισσότερο και θα γδέρνει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους νέους όλο και πιο άγρια.
Είναι τόσο αδίστακτοι κλέφτες και ληστές οι κυβερνώντες, ώστε αγανάκτησαν πλέον ακόμη και οι δικοί τους. «Ούτε ένα ευρώ παραπάνω δεν θα πάρουμε από τον ενιαίο φόρο ακινήτων», δήλωσε π.χ. ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Είναι αδίστακτος ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, καθώς με τον ενιαίο φόρο ακινήτων ...μονιμοποιεί τον «έκτακτο» φόρο ακινήτων που επέβαλαν! Το 2010 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 487 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011 αυξήθηκαν στα 1,17 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε δύο χρόνια δηλαδή αυξήθηκαν οι φόροι στα ακίνητα κατά ...465%! Το κακό δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς για το 2013 η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει φόρους στα ακίνητα που θα υπερβούν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. «Ούτε ένα ευρώ παραπάνω» που λέει κι ο Στουρνάρας, απλώς ...700 εκατομμύρια επιπλέον!
Αγανάκτησε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δεν τον έχουν κάνει υπουργό ούτε αυτόν ούτε την αδελφή του. «Το 2013 μπορεί να μείνει στην Ιστορία ως ένα έτος το οποίο οι πολίτες θα το αντιλαμβάνονται ως έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας τους», δήλωσε έξω φρενών. Είναι όντως εντυπωσιακό βουλευτής της Δεξιός να ομολογεί ότι ήρθε στην εξουσία η Δεξιά και ...δημεύει τα σπίτια του κοσμάκη! Τους κομμουνιστές φοβόντουσαν οι αφελείς ότι θα τους έπαιρναν τα σπίτια, αλλά τους τα παίρνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο! Τους τα παίρνουν οι δεξιοί! Τέτοιο χουνέρι δεν το περίμεναν ποτέ οι «νοικοκυραίοι» της Δεξιάς και τα λαμόνια του ΠΑΣΟΚ...
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση πουλάει παραμύθι ότι φέτος θα ξεπληρώσει το κράτος όσα χρωστάει, οι τράπεζες πουλάνε το δικό τους παραμύθι ότι δήθεν «επιστρέφουν οι καταθέσεις» μήπως ψαρέψουν κανέναν ηλίθιο και τους δώσει τα λεφτά του να του τα φάνε και εν γένει περνούν αυτοί καλά και ο λαός όλο και χειρότερα, χωρίς πάντως ακόμη να ξεσηκώνεται...
Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ 3-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου