ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ(λτης) στο δρόμο που μας χάραξαν.

ENFIAltisΜου αρέσει που το κράτος δίνει διευκρινήσεις -και το ευχαριστούμε πάρα, μα πάρα πολύ- για το πως θα πληρώσουμε τις διάφορες δόσεις, που ξαφνικά βρεθήκαμε να οφείλουμε. Εκείνο που με μπερδεύει όμως, είναι ότι δεν είδα και μία διευκρίνιση για το που θα τα βρούμε.
Εντάξει, το πιάνουμε το υπονοούμενο ότι βασικά μας λένε, «ρε κόψτε τον λαιμό σας και βρείτε τα»
Ωραία, μα και αυτό βρε παιδί μου, πως θα το κάνουμε; Μια διευκρινισούλα ρεεεεε!
Φυσικά δε θέλουν να το κάνουμε μια κι έξω, όχι! Θέλουν να κόβουμε το λαιμουδάκι μας σε δόσεις και για όσο χρειασθεί.
Πέρα από την όποια πλάκα, οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι απατεώνες και αυτό που κάνουν εδώ και καιρό, είναι εγκληματικό.
Πριν από περίπου 130 χρόνια κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι τσιφλικάδες με τους επιστάτες τους έλεγχαν τη ζωή των απλών ανθρώπων σε σημείο να αρπάζουν ότι ήθελαν, όποτε ήθελαν, ακόμα και την παρθενιά μια κοπέλας την πρώτη νύχτα του γάμου της.
Ο κόσμος δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και τις Κυριακές (σύμπτωσις). Είχε τον εφιάλτη να χάσει το σπίτι του, αν δεν ήταν και πολύ υπάκουος στα αφεντικά (one more σύμπτωσις).
Αυτά μπορεί να φαντάζουν μακρινά και όλοι οι σημερινοί “δημοκράτες” να μας πουν ότι ήταν μία σκοτεινή εποχή, μετά την απαλλαγή μας από τους Πασάδες. Θα μας πουν επίσης ότι και οι τότε κυβερνήσεις που σιγοντάριζαν με τον τρόπο τους την κατάσταση, έκαναν λάθος.
Θα σταθούν όμως στο γεγονός ότι σήμερα δεν πηδάνε τα κορίτσια μας. Θα σταθούν με θράσος απέναντί μας και θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι σήμερα είναι αλλιώς. Σήμερα κινδυνεύει η Πατρίς, το Έθνος, τα βουνά και τα λαγκάδια μας, τα ποτάμια και οι θάλασσές μας και… τέλος πάντων, κινδυνεύει ότι θα μας επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι “φίλοι” μας να έχουμε. Θα σταθούν σε όλα αυτά που τους βολεύουν.
Κινδυνεύουν τα οπίσθιά τους και θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι πάντα σε φόρμα (τα οπίσθια), ώστε να μας χ……. κανονικά και με το νόμο!
Με αυτή την ιστορία του ΕΝΦΙΑλτη, θα κλάψει κόσμος. Τα ποσά θα είναι μεγάλα για όσους έχουν κάποια χωράφια και ένα μεγάλο σπίτι σε καλή περιοχή.
Εννοείται πως θα βρεθούν πολλοί καναπεδάτοι και θα πουν: «Να πληρώσουν και αυτοί που έχουν» γενικώς και αορίστως…
Φταις βρε βλάκα Έλληνα που δούλεψες τίμια μια ζωή και απέκτησες ότι απέκτησες ή τα βρήκες από τους βλάκες τους γονείς σου που δούλεψαν τίμια και αυτοί. Φταις και θα μπεις στην ίδια μοίρα με τον απατεώνα, τον μιζαδόρο, τον κομματικά επιχορηγούμενο και πολλούς άλλους παρόμοιους τύπους.
Πρέπει τελικά να νιώθουμε μέρος του προβλήματος που μας έστησαν, πρέπει να νιώθουμε ότι φταίμε που έχουμε αποκτήσει κάποια περιουσία στη ζωή μας -όσοι έχουν-. Γενικά, θα πρέπει να νιώθουμε ενοχές γιατί έτσι δε θα μιλάμε και πολύ.
Αλήθεια, πόσο μακριά είναι η εποχή των τότε τσιφλικάδων και της νοοτροπίας που υπήρχε;
Όσο βρίσκουν πρόβατα στο δρόμο τους, τόσο πιο λύκοι θα γίνονται…

 http://outelogos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου