ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Οι λετονοί ναζί και οι ευρωπαίοι προστάτες τους


original_img_21224Και ξαφνικά, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακάλυψαν την παρέλαση των λετονών ναζί στη Ρίγα. Η πρωθυπουργός της Λετονίας, μάλιστα, απέπεμψε από την κυβέρνηση τον υπουργό που δεν άκουσε την εντολή της και πήγε στην παρέλαση. Είμαστε τώρα για τέτοια; Ολος ο κόσμος είδε τι έκαναν οι ναζί στην Ουκρανία και ο Πούτιν το εκμεταλλεύεται και έχει αποκτήσει ηθικό (και προπαγανδιστικό) πλεονέκτημα.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι ναζί στη Λετονία παρελαύνουν εδώ και μια εικοσαετία. Και όχι μόνο παρελαύνουν, αλλά παίρνουν συντάξεις, δέχονται τιμές και παράσημα. Να θυμίσουμε μερικά γεγονότα.
– Το λετονικό κοινοβούλιο αναγνώρισε την 16η Μάρτη ως «Μέρα μνήμης των λετονών πολεμιστών». Τι έγινε στις 16 Μάρτη; Η Λεγεώνα των Λετονικών Βάφεν Ες Ες επιτέθηκε στον Κόκκινο Στρατό, προσπαθώντας να ανακόψει την προέλασή του.
– Το λετονικό κοινοβούλιο με άλλη απόφασή του έδωσε συντάξεις στους πολεμιστές των Βάφεν Ες Ες, ενώ κατήργησε όλα τα προνόμια που είχαν οι βετεράνοι αντιφασίστες μαχητές του Κόκκινου Στρατού.
– Η λετονική κυβέρνηση απένειμε στους πολεμιστές της ναζιστικής Λεγεώνας το παράσημο «Για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες προς την πατρίδα».

– Τα μνημεία των πεσόντων του αντιφασιστικού πολέμου γκρεμίστηκαν και στη θέση τους χτίστηκαν μνημεία για τους συνεργάτες των ναζί. Η ίδια η λετονική κυβέρνηση έχτισε ένα τέτοιο μνημείο το 2003 στο νεκροταφείο του Λέστενε, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Ρίγα. Για το χτίσιμο αυτού του μνημείου δεν διαμαρτυρήθηκε μόνο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το σιωνιστικό κράτος. «Προκαλεί ερωτηματικά το πώς η Λετονία αντιμετωπίζει ό,τι συνέβη στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αφού μέλη των Λετονικών SS συμμετείχαν στις δολοφονίες Εβραίων» δήλωσε ισραηλινή διπλωμάτης στη Ρίγα. Αυτοί που παρελαύνουν καμαρωτοί στις 16 Μάρτη κάθε χρόνου, εξόντωσαν καμιά ογδονταριά χιλιάδες εβραίους, το 90% της προπολεμικής εβραϊκής κοινότητας.
– Τον Αύγουστο του 1998 συνελήφθη ο 77χρονος Βασίλι Κόνονοφ, ήρωας του αντιφασιστικού πολέμου, παρασημοφορημένος με την υψηλότερη διάκριση, το παράσημο Λένιν, και το Γενάρη του 2000 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Ο Κόνονοφ ήταν μόλις 18 ετών, κομσομόλος, όταν εντάχθηκε στα αντάρτικα σώματα της κατειλημμένης από τους ναζί Βαλτικής. Με την ομάδα του οργάνωσε πλήθος σαμποτάζ στα μετόπισθεν των ναζί, ενώ στο ενεργητικό του είχε τον εκτροχιασμό 14 τρένων. Το 1944, μια δωσιλογική ομάδα στο χωριό Μάλιε Μπάτι, καλά εξοπλισμένη από τους κατακτητές, κατάφερε να περικυκλώσει μια ομάδα 12 παρτιζάνων, τους οποίους σκότωσαν όλους. Η διοίκηση των παρτιζάνων ανέθεσε στον Κόνονοφ, που καταγόταν από διπλανό χωριό, να εξοντώσει τους δωσίλογους. Το Μάη του 1944 ο Κόνονοφ με την ομάδα του χτύπησε τους δωσίλογους και εξόντωσε εννιά από δαύτους, διαλύοντας το φυλάκιό τους. Γι’ αυτή του την πράξη συνελήφθη και καταδικάστηκε σε εξάχρονη φυλάκιση το 2000.
Ας μην παριστάνουν, λοιπόν, τους έκπληκτους. Ο ναζισμός δεν ανθεί μόνο στην Ουκρανία. Οι ναζί ανακηρύχτηκαν σε ήρωες στη Λετονία, χωρίς αυτό να εμποδίσει την ΕΕ να πάρει αυτή τη χώρα στους κόλπους της. Μήπως δεν χρησιμοποίησαν τους ναζί για να χτίσουν το μεταπολεμικό δυτικογερμανικό καθεστώς; Μήπως οι δωσίλογοι στην Ελλάδα δεν έγιναν «ήρωες πατριώτες», ενώ οι αγωνιστές της ΕΑΜικής αντίστασης στήθηκαν στα αποσπάσματα και βασανίστηκαν στα ξερονήσια και τις φυλακές; Απλά, όλοι αυτοί έκρυψαν τη σβάστικα και παρέστησαν τους «συντηρητικούς πολίτες». Ενώ στη Λετονία, με πλήρη κάλυψη των κυβερνήσεων, ξέθαψαν τις ναζιστικές στολές και παρελαύνουν μ’ αυτές καμαρωτοί. Οπως και οι οπαδοί του Στεπάν Μπαντέρα, που βρίσκονται στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014
Αναδημοσίευση από : ΚΟΝΤΡΑ 
mpalothia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου